COVID продължава да тегли цената на петрола надолу

Европейските пазари обаче отчитат покачване въпреки новия щам на коронавируса

COVID продължава да тегли цената на петрола надолу

Снимка: Pixabay

520 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари отразиха поредна негативна сесия, след като американските индекси продължиха да се понижават, въпреки значителния ръст на акциите на Apple през изминалия ден. Технологичната компания нарасна с 2.9%, след като обяви, че възнамерява да e в автомобилния свят като съперник на Tesla. Dow Jones изгуби над 200 пункта, докато S&P500 отстъпи с 0.2%.

Европейските пазари, от друга страна, успяха да завършат сесията с позитивна настройка, въпреки негативните новини за разпространението на COVID-19. FTSE100 нарасна с 0.5% до 6453.16 пункта, докато DAX 30 се повиши 1.30%, затваряйки сесията на 13418.11.

Петролът продължава да записва загуби поради нарастването на броя заразени, както и притесненията относно потреблението през 2021. Brent изгуби 1.63%, достигайки до 50.08$, докато WTI се установи 2% по-ниско до 47.02$. Златото отрази негативен ръст поради нарастващите страхове от несигурност и неефикасност относно текущата пандемия. Спот златото  отстъпи с 0.7%, до 1862.50, докато златните фючърси отразиха понижение от 0.7%, достигайки до 1870.30$ за тройунция.

Акценти днес

Продажби на нови жилища – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху продажбите на нови жилища в САЩ за последния месец. Събитието е силен индикатор относно икономическата способност и възможност на потребителите.

Инструмент на фокус

Procter & Gamble Co. – Дневна

Акциите на компанията се движат в диапазон от 10.00$ за последните три месеца, като текущата стойност се намира близо долната граница на съставената подкрепа около 135.00. При засилен натиск от пазара, може да се очаква тест около 100 периодната средна, като при успешен пробив, цената може да се очаква да достигне нива от края на предходното тримесечие около 125.00.

GBP/JPY– Седмична

Въпреки възникването на световна пандемия в началото на 2020, валутната двойка успя да заформи възходящ тренд през текущата година. Сегашната стойност се намира близо до долната граница на тренд, като може да се очаква тест на движението в близко бъдеще. Въпреки това индикаторът MACD, показва увеличение на покупателния обем, което дава добър знам за дълга позиция, в случай, че движението получи подкрепа от пазара. При такива обстоятелства, може да се очаква поскъпване до 200 периодната средна, намираща се малко над психологическото ниво от 140.00.

Oil US– 4 Часа

Цената на щатския необработен петрол се намира във възходящо движение, въпреки силната волатилност през декември. Текущата стойност направи успешен пробив на съставената тренд линия, като при засилен натиск може да се очаква засилено понижение на сегашната цена. Въпреки това, петролът направи фалшив тест за пробив средата на декември, което може облагодетелства инвеститорите, които изчакват момент за дълги позиции. В случай на втори фалшив пробив и завръщане в тренда на инструмента, може да се очаква повишение на цената до локалния връх съставен около 49.00.

Denmark 20 – 4 Часа

Датският индекс заформя възходящо движение от края на октомври, като текущата стойност успя да пробие силно заформената съпротива около 1450.00, съставена от началото на октомври. При засилена подкрепа от пазара, индексът е възможно да направи бавно но категорично възстановяване от кризисната обстановка. При неуспешен опит за продължение на възходящото движение, може да се очаква корекция до ниво на експоненциалната средна, намираща се около 1400.00.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg