Данъчните ще затварят директно обекти, ако не издават касови бележки

Започват масови проверки по Черноморието

Данъчните ще затварят директно обекти, ако не издават касови бележки

Снимка: economic.bg

Неиздаването на касова бележка ще се санкционира незабавно от данъчните със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба, съобщават от Националната агенция по приходите (НАП). Санкцията е въведена от тази година.

Обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици след запечатването. Приходната агенция отново ще използва дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да открива рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.

По Черноморието започва лятната контролна кампания с основен акцент върху отчитането на обороти и издаване на касови бележки. Стотици данъчни инспектори съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“ предвиждат да извършват над 25 хил. проверки от утре до края на туристическия сезон.

Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти на мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки. В проверките, които ще обхванат цялото Черноморско крайбрежие, а не само големите курорти, ще участват и инспекторите на „Фискален контрол“.

Коментари: 0