Дариткова: Готови сме да подадем оставка, когато покажем пътя на България

Тази война започна в началото на годината, когато президента свали доверието от правителството, заяви Даниела Дариткова

Дариткова: Готови сме да подадем оставка, когато покажем пътя на България

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Готови сме да подадем оставка след като посочим пътя, по който ще се развива България. Една оставка сама по себе си кой проблем на българското общество ще реши? Ще помогне ли на държавата да се справи с медицинската криза или с евентуална нужда от актуализация на бюджета?

С тези думи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV антиправителствените протести.

Тази война не я започнахме ние. Тя започна в началото на годината, когато президента свали доверието от правителството. Затова, заради насажданата омраза и противоконституционното му искане за оставка, трябваше да покажем отношението си и да напуснем пленарната зала, каза Дариткова.

Примомняме, че днес по време на първото заседание на Народното събрание след лятната им ваканция, президента Румен Радев излезе на трибуната и депутатите от ГЕРБ напуснаха залата. След изказването му ГЕРБ обвини Радев във властови амбиции с вдигнат юмрук

Председателят на политическата група на ГЕРБ съобщи, че утре ще бъде гласувана оставката на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, както и на председателя на Централната избирателна комисия Стефка Стоева. „Кои ще са предложените замесници, ще разберете утре“, обяви Дариткова.

Коментари: 0