Държавата удължи с две години срока за строеж на „Гранд Каньон\" в „Младост“

Причината е в отчетеното забавяне в изпълнението на административни процедури

Държавата удължи с две години срока за строеж на „Гранд Каньон\
Правителството удължи с две години срока за изпълнение на проекта „Гранд Каньон-София“ в район "Младост". Като причина за решението се посочва "отчетено забавяне на административни процедури".

Освен това се удължава и срокът на действие на сертификата за приоритетен проект, издаден на основание на подписан Меморандум за разбирателство между България и турската компания „Гаранти–Коза България“.

Първоначално дружеството заяви, че комплексът трябва да бъде факт през януари 2018 г., но заради липсата на разрешително изместиха срока до лятото на 2020 г. Проектът, който ще е на мястото на бившата "Аско Деница", беше представен още през 2014 г., а година по-късно получи и сертификат за приоритетна инвестиция от правителството.

През месец март 2017 г. бе дадено чаканото разрешение за строеж на първата фаза на проекта, която включва изграждането на хотел, две жилищни сгради и търговско-развлекателен център с общо 91 882 кв. м надземна разгъната застроена площ. То бе подписано от тогавашния главен архитект на района Весела Тасева, а в резултат на това екс-кметът на „Младост“ Десислава Иванчева я освободи от длъжност.

Проектът отнася много критики през годините, като най-сериозната е, че той ще е много по-висок от останалите сгради в квартала и ще задръсти ключова зона.
Коментари: 0