Държавата забрани морския достъп до парк „Росенец“

Решението идва два дни след скандала с гардовете на НСО и лидера на „Демократична България“ Христо Иванов

Държавата забрани морския достъп до парк „Росенец“

Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ е издало заповед, с която се забранява морския достъп до акваторията и района на парк „Росенец“. Забраната действа от 21.00 ч снощи до 21.00 ч на 15 септември, съобщава специализираният сайт Maritime.bg, който цитира заповедта на държавното предприятие до мореплавателите, публикувана в NAVIM 273/20.

Решението за забраната идва два дни, след като председателят на „Демократична България“ Христо Иванов и членове на неговата партия „акостираха“ с гумена лодка на плажа и забиха българското знаме. След това неидентифицирани служители на НСО се опитаха да ги избутат, а един от мъжете захвърли по неуважителен начин българския флаг. Това предизвика политическо напрежение между президента и премиера, които си прехвърлят вината за случката.

В крайна сметка ГЕРБ поискаха оставката на служителите от НСО, които охраняват почетния председател на ДПС Ахмед Доган, който живее в резиденцията на полуострова и използва държавна охрана. Управляващата партия поиска и оставката на началника на НСО ген. Красимир Станчев. Той обаче е на подчинение на президента и той трябва да вземе решението.

Забраната идва и два дни преди организираното във Facebook събитие, в което много хора са се отбелязали като желаещи да стигнат по море до плаж „Росенец“.

Коментари: 0