Дефект затваря участък от магистрала „Струма“ за 3 седмици

Ремонтът ще продължи от 6 до 29 ноември, предупредиха от АПИ

Дефект затваря участък от магистрала „Струма“ за 3 седмици

Снимка: Economic.bg/Архив

Ремонт заради дефект затваря от утре, 6 ноември, до 29 ноември движението по 14-километровия участък от автомагистрала „Струма“ в посока Дупница - от пътен възел „Долна Диканя“ до пътен възел „Дупница – Север“. За това предупредиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Движението се ограничава за ремонт на фуга на съоръжението при 46-ти километър.

Трафикът за Дупница от п. в. „Долна Диканя“ ще се насочва по път I-1 /Е-79/ като при п. в. „Дупница – Север“ ще се връща обратно на АМ „Струма“ в посока ГКПП „Кулата“.

От АПИ изтъкват, че ремонтът ще е изцяло за сметка на фирмата изпълнител като част от гаранционното обслужване на отсечката. По информация на пътната агенция магистралата в посочения участък е строен от „КОНСОРЦИУМ СТРУМА – 1”, в който водеща роля има „Импреза” АД, а партньори са „ГБС-Инфраструктурно строителство” АД и „Пътстрой-92” АД. Цената на изпълнението беше 70.2 млн. лв. с ДДС, а строежът продължи две години.

Според условията на договора гаранцията за строително-монтажни работи (СМР) без пътни съоръжения е 5 години, а за пътните съоръжения - 10 години.
Коментари: 0