Дейвид Камерън няма да подава оставка след референдума в страната

Според британския лидер, политическото му бъдеще не зависи от изхода на предстоящия вот

Дейвид Камерън няма да подава оставка след референдума в страната
3683 ~ 1 мин. четене
Британският премиер Дейвид Камерън не възнамерява да подава оставка от поста си, ако предстоящият референдум относно отношенията на страната с Брюкселизвади Кралството от съюза. Жителите на Великобритание ще вземат решението дали Великобритания ще излезе от Европейския съюз. Това заяви политикът пред BBC.

"Аз ще остана премиер, дори ако Обединеното кралство престане членството си в ЕС" - каза Камерън. Според британския лидер, политическото му бъдеще не зависи от изхода на предстоящия референдум.

В допълнение, Камерън коментира, че ако неговият пост зависеше от резултата от референдума, това можеше да "попречи на обективността на гласуването, към която всички ние се стремим." 

Както беше съобщено по-рано от вестник Sanday Times, шестима министри от сегашното правителство са заявили пред изданието, че ако резултатите от гласуването спечелят евроскептиците, премиерът "трябва да подаде оставка", тъй като в тази кампания, той "сложи на карта  политическата си власт."

Референдумът за съдбата на Великобритания и бъдещото й членство в ЕС трябва да мине преди края на 2017 г., обаче, не е изключено, че вотът може да се организира още това лято. 

Подкрепи Economic.bg