Детският „умен“ часовник на „Алтерко“ вече се продава в Австрия

Устройството е предназначено за деца между 4 и 10-годишна възраст

Детският „умен“ часовник на „Алтерко“ вече се продава в Австрия
Българската технологична компания „Алтерко Роботикс“ сключи договор с австрийския мобилен оператор А1 за продажбата на детският GPS/GSM часовник MyKi. От дружеството съобщиха, че ключовото за тях споразумение е подписано в края на миналата седмица. Устройството вече е налично в цялата мрежа на оператора.

„А1 е най-големият мобилен оператор в Австрия и първият телеком в Западна Европа, който пуска часовника ни в продажба. Междувременно, интересът към MyKi от страна на операторите в Англия, Франция и Германия е също много голям и текат тестове. Надяваме се скоро да можем да се похвалим с добри новини и от тези страни“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Алтерко Роботикс".

От "Алтерко" разкриват също, че следващия месец планират да пуснат нов продукт, който ще бъде от полза за всяко семейство.

MyKi Watch е смарт часовник, предназначен за деца между 4 и 10-годишна възраст. Устройството от ново поколение работи със SIM карта и дава възможност на родителите да следят локацията на детето си и да комуникират с него 24 часа в денонощието. Служи едновременно като GPS, GSM и часовник.

Родителите могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им. Например, ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище, а не е, MyKi алармира родителя. Родителят получава предупреждение и ако детето се движи с необичайно висока скорост или свали MyKi. Часовникът разполага и със SOS бутон, който детето да използва, за да се свърже с близък човек при спешен случай.

Продажбите на детския GPS/GSM часовник MyKi Watch стартираха в българската търговската мрежа на Мтел през декември 2015 г. Само за една година продажбите на MyKi Watch са надхвърлили 5 пъти очакваните 10 000 бройки, съобщават от компанията. В България часовниците MyKi се предлагат и в магазините на Теленор от есента на 2016 г.

Към днешна дата часовниците MyKi се използват от деца в над 56 държави. Часовникът е единственият продукт за деца, който се предлага и от T-Mobile в Албания, Румъния и Хърватия.
Коментари: 0