Dinner in the Sky поставя платформа в центъра на София

Платформата не е екстремно преживяване, а кулинарно изживяване за 22-ма гости, 2-ма сервитьори и един шеф-готвач

Иван Йотов, изпълнителен директор Dinner in the SKY Bulgaria:

Dinner in the Sky поставя платформа в центъра на София

Снимка: Красимир Свраков / Economic.bg

9500 ~ 3 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

На технологичния фестивал Webit в София през месец април се запознахме с хората, които могат да Ви предложат вечеря 50 метра над ежедневието чрез платформата Dinner in the Sky. Иван Йотов, изпълнителен директор на Dinner in the Sky и Здравка Ненова, маркетиг мeниджър ни разказаха повече, затова как може да си подарим едно невероятно изживяване.

- Разкажете ни повече за платформата Dinner in the Sky?

Dinner in the Sky е
преживяване различно от екстремното, гурме преживяване в няколко степени. Платформата е специално предназначена за 22-ма гости,капитан на платформата, двама сервитьори и един шеф-готвач. В унисон с всичко тя се издига на 50 метра височина и предоставя и гостите си спиращи дъха гледки. Досега Dinner in the Sky се предлагаше само за корпоративни събития, но от тази година планираме да я предлагаме и за по-свободен достъп и лични събития. Компанията, която обслужва логистично Dinner in the Sky е Right Rental, фокусирана в изпълнение на специални събития.

В България тази услуга се предлага от 10 години.
Платформата е сертифицирана по немската система за безопасност TUV като използваният кран притежава множество защити, гарантиращи насладата от преживяването на всеки гост. Вечерите във въздуха са с продължителност между 30 минути и 2 часа, съобразени с менюто и повода.

- Къде може да се позиционира тази голяма платформа като локация?

Навсякъде, където поискате и има достатъчно място за разполагането й. Има определени изисквания за площ
та и терена, но в България има много места, които я предлагат. Услугата представлява кран, който издига платформата и гостите във въздуха. Може да се използва за презентации, за корпоративни срещи или за представяне на нови продукти. Резервациите обикновено са с корпоративна насоченост, тъй като платформата не е позиционирана постоянно някъде и за частни лица е предизвикателство да покрият разходите по екслузивната концепция и изискванията за реализирането й.  При поръчка за лични цели може да се използва локацията на платформата, където вече е позиционирана, а в противен случай клиентът би следвало да заплати целия комплекс и организация за Dinner in the Sky.

- Колко време отнема цялата организация по поставянето на платформата на различна локация?

Ако решите да си поръчате инсталирането на платформата в някой морски град, това също е възможно. Ние пристигаме заедно с крана, платформата, екипа и сме на ваше разположени
е. За цялата организация и ситуирането на друго място е нужна максимум една седмица при договорена вече локация.

- В България Dinner in the Sky част ли е от глобалната мрежа, която я предлага?

Dinner in the Sky е белгийска
иновативна концепция на световния лидер в областта на атракционните Fungi. Те произвеждат тези платформи, след случайно запознанство с Дейвид един от създателите на компанията реши да закупи платформата и франчайза към нея. В целия свят има общо 50 платформи и едната от тях е българската.

- Услугата сезонно ли се предлага?

Да, атмосферните условия имат много голямо значение за функционирането й. Платформата е изцяло открита и
зимните условия са предизвикателство, но не е невъзможно. Разбира се, летните месеци дават настроение и възможности за много по-приятни преживявания на гостите. 

- Планирате ли да позиционирате постоянна платформа в България?

Условно мога да кажа да. Планираме за определен период от време платформата да бъде поставена на постоянна локация и всеки да има възможност да се наслади на Dinner in the Sky. Вече имаме одобрение за локацията на постоянната платформа, която планираме да разположим, но я държим в дълбока тайна. Надявам се, че през май ще може да дадем повече информация, но мога да кажа, че мястото е
повече от атрактивно. Гледките, които ще се откриват от въздуха, ще бъдат много впечатляващи.

- Колко струва да вечеряш в небето?

- Доста е относително. Още не може да се даде точен отговор. Повече информация има на сайта ни, ако някой иска, може да изпрати запитване до търговските представители относно цената. Тя е въпрос на договаряне,
когато става въпрос за корпоративни събития  в повечето случаи я съобразяваме с желанията и концепцията на компанията клиент. Инсталирането на платформата е условно постоянно - за определен период от време на едно и също място и ще бъде със свободен достъп. Цените, които ще обявим скоро, са за двоен билет на стартова цена от 79 евро до 199 евро за гурме вечеря.

- Кой ресторант или кетъринг обслужва платформата и може ли клиентът сам да избере?

Компанията, която до момента сме използвали е Red Devil Catering, но нямаме ограничения в доставчика на храна, стига той да отговаря на стандартите на франчайза и да предостави кулинарно представяне от най-високо ниво. 

Подкрепи Economic.bg