Disney+ тръгва в Европа седмица по-рано от предвиденото

Датата е 24 март

Disney+ тръгва в Европа седмица по-рано от предвиденото

Снимка: Disney+

652 ~ 1 мин. четене
Disney обяви днес, че ще стартира новата си стрийминг услуга Disney + във Великобритания и някои страни от Европа седмица по-рано от планираното.

Първоначално се предвиждаше Disney+ да тръне на 31 март. Сега платформата ще се появи на 24 март в Обединеното кралство, Ирландия, Франция, Германия, Италия, Испания, Австрия и Швейцария, се казва в съобщение на компанията. Други европейски страни, включително Белгия, скандинавските страни и Португалия, ще последват през лятото 2020 г., съобщиха от компанията.

Disney също потвърди и цените за абонамент за Disney+, които ще са £5,99/€6,99 на месец или £59,99/€69,99 за година. Цените са същите като тези за основния пакет на Netflix в Европа. В САЩ абонатите на Disney плащат 2 долара по-малко на месец спрямо основния пакет на Netflix.

Разширяването на Disney + отвъд САЩ заплашва да отдалечи потребителите от най-голямата и най-бързо развиваща се аудитория - тази на Netflix, коментира CNBC.

Disney стартира своята услуга за стрийминг през ноември в САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия и Холандия. Услугата ще стартира в Латинска Америка през октомври 2020 г.

Секторът ще става все по-конкурентен. Услугата за стрийминг на Apple Apple TV + стартира миналата година, приблизително по същото време като Disney +, а с тях започнаха и така наречените "стрийминг войни". През следващите месеци WarnerMedia на AT&T ще стартира HBO Max, а NBCUniversal, която е на Comcast, ще пусне през април платформата си Peacock.
Коментари: 0