Дистанционната работа остава като възможност още месец

При невъзможност да се организира дистанционна работа, работодателят е длъжен да спазва противоепидемични мерки

Дистанционната работа остава като възможност още месец
1472 ~ 1 мин. четене

Дистанционната форма на работа остава като възможност за фирмите, чиято дейност го позволява, до 14 юни. Това става ясно от заповедите на здравния министър Кирил Ананиев, издадени във връзка с обявяването на извънредната епидемична обстановка от днес, 14 май.

От 13 март, началото на извънредното положение у нас, всички работодатели в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност, можеха да въведат дистанционна форма на работа за служителите си.

При невъзможност да се организира дистанционна работа, работодателят е длъжен да спазва противоепидемични мерки - създаване на организация, осигуряваща най-малко 1.5 м дистанция между служителите си, дезинфекция на помещенията, недопускане на служители с температура, кашлица, хрема и други симптоми на остро респираторно заболяване, инструктаж на работещите за хигиена на ръцете, осигуряване на вода, сапун и дезинфектант, осигуряване на лични предпазни средства.

Всички лица, които са в закрито обществено място - градски транспорт, търговски, спортни или културни обекти, администрации, молитвени храмове и места, на които се предлагат обществени услуги, са длъжни да носят предпазна маска, шал или друго средство, покриващо устата и носа. Най-малко 1.5 м разстояние трябва да има между всички лица, които не са от едно семейство и се намират на открито обществено място.

Коментари: 0