ДНСК отново проверява дали се строи на „Алепу“

В социалните мрежи се появиха снимки, на които се вижда, че се излива бетон на плажа

ДНСК отново проверява дали се строи на „Алепу“
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) ще провери дали продължава строителството на т.нар Шофьорски плаж край местността „Алепу“. Преди дни в социалните мрежи се появиха снимки, които показват, че на мястото отново се излива бетон. Припомняме, че строителството бе временно спряно през януари, а от ДНСК обясниха, че то е частично възобновено.

Целта на проверката на ДНСК е да установи дали се извършва само укрепване на брега или строителството на курортния комплекс, какъвто беше предварителният проект, продължава.

За местността „Алепу” със свое писмо от 24.01.2017 г. МРРБ е дало предварително съгласие за извършване на геозащитни мерки и дейности (укрепителни и/или отводнителни мероприятия) на регистрирано през 2009 г. активно свлачище.

На по-късен етап от главния архитект на община Созопол е издадено разрешение за строеж № 100/10.09.2018 г. за „Курортен комплекс Алепу вилидж“, етапно строителство - Първи етап – „Укрепване на свлачище“ и Втори етап – три вилни сгради, находящи се в м. „Алепу“, землище на гр. Созопол.
Коментари: 0