До 24 лева за комплект чадъри и шезлонг на плаж „Черноморец-юг“

Избран е концесионер на плажа за срок от 20 години - новосъздадена фирма с капитал от 100 лева

До 24 лева за комплект чадъри и шезлонг на плаж „Черноморец-юг“

Снимка: Economic.bg

6916 ~ 1 мин. четене

Правителството, по предложение на Министерството на туризма, избра фирма „Сискор“ ЕООД за концесионер на плаж „Черноморец-юг“ в Созопол. Концесията е за 20 години като през този период концесионерът е длъжен да не иска повече от 8 лв. с ДДС за чадър и също толкова за шезлонг в зоната за платени принадлежности на морския плаж.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 136 хил. лв. без ДДС.

За периода на цялата концесия компанията е поела ангажимент да инвестира за организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж 216 216 лв. с включен ДДС.

Проверка в Търговския регистър показва, че фирмата е новосъздадена. Според актуалния учредителния акт това се е случило официално в началото на март 2020 г., а капиталът ѝ е едва 100 лв. „Сискор“ е с предмет на дейност отдаване под наем и експлоатация на движимо и недвижимо имущество с атракционна цел, търговия със стоки на едро и дребно и др.

Началната дата на концесията е датата на влизане в сила на концесионния договор, който трябва да бъде сключен от министъра на туризма Николина Ангелкова в срок до един месец след днешното решение на Министерския съвет.

Подкрепи Economic.bg