Руското правителство отдели 46 млн. долара за туроператорите

Утре се очаква президентът Владимир Путин да представи цялостен пакет от мерки за подпомагане на гражданите и бизнеса

Руското правителство отдели 46 млн. долара за туроператорите

Снимка: БТА

784 ~ 1 мин. четене

Руското правителство отдели 3.5 млрд. рубли (46.24 млн. долара), за да възстанови част от разходите на туристическите оператори, отишли „на вятъра“ заради пандемията от коронавируса COVID-19, пише агенция ТАСС.

Средствата се осигуряват от финансовия резерв на страната. Парите ще се използват за възстановяване на разходите, направени в хода на изпълнението на мерките за борба срещу разпространението на COVID-19 – възстановяване на разходи на туристи, чиято почивка не се е състояла, и връщане на туристи, идващи от страни с висока степен на заразеност на населението.

Мярката спрямо руските туроператори вероятно е част от пакета икономически стимули, които ще бъдат представени от руския президент Владимир Путин утре. За предстоящото обявяване на помощите предупреди премиерът Михаил Мишустин.

„Подготвили сме широк набор от антикризисни мерки. Списъкът включва стъпки в четири области: подкрепа за гражданите, бизнесът, медицината и икономиката на страната в условията на епидемия“, коментирал е пред журналисти председателят на парламентарната група на партия „Справедлива Русия“ Сергей Миронов.

По думите му правителството също подготвя собствен пакет от мерки в някои области, като именно този набор от стъпки ще бъде представен от Путин.

Подкрепи Economic.bg