Добавят нова категория на наградите „Оскар“

Тя е част от трите промени, въведени след срещата на Управителния съвет на Академията

Добавят нова категория на наградите „Оскар“
Академията на филмовите изкуства и науки на САЩ, която всяка година връчва наградите „Оскар“, представи нова категория за изключителни постижения в популярното кино, информира BBC. Тя е част от трите промени одобрени след среща на Управителния съвет на Академията във вторник. 

Това означава, че филми, които са много популярни сред публиката, но не толкова харесвани от критиците, ще имат голям шанс да спечелят най-престижната филмова статуетка. Филм със супергерои като „Черната пантера“  е сред тези, които вече ще има по-голяма възможност да бъдат забелязани в сезона на наградите.

Не е ясно дали измененията ще влязат в сила за следващата церемония през февруари 2019 г.

През изминалите години филми, които се справяха добре в боксофиса, включително „Мамма Миа”, „Аватар” и поредицата ”Мисията невъзможна”, така и не бяха удостоени със статуетка.

На срещата на борда на директорите бе решена и следваща дата на церемонията през 2020 г. Тя ще бъде скъсена до 3 часа, за да може да бъде „по-достъпна за зрителите по света“. За да се случи това обаче, някои от статуетките трябва да бъдат раздадени по време на рекламн ите паузи и след това монтирани и излъчени.
Коментари: 0