Домусчиев: В бизнеса спазвам законите и етиката в отношенията

Собственикът на „Нова“ ще сезира КЗК заради договора на БТВ с държавното тото

Домусчиев: В бизнеса спазвам законите и етиката в отношенията
2726 ~ 1 мин. четене

Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на „Нова“, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012 г). Така собственикът на „Нова Броудкастинг груп“ коментира изнесената по-рано днес информация от Васил Божков за рекламните отношения между двете страни.

„Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!“, написа още Домусчиев в профила си във Facebook.

Той добави, че „Нова Броудкастинг груп“ ще сезира Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за договора на „БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ).

„От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с „Нова Броудкастинг груп“. Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна („БТВ медия груп“) е недопустимо и скандално. Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България“, добави собственикът на Nova.

Коментари: 0