Доналд Тръмп е предложил помощ на Русия срещу тероризма

Президентите на двете държави са провели телефонен разговор след взрива в метрото в Санкт Петербург

Доналд Тръмп е предложил помощ на Русия срещу тероризма
Доналд Тръмп е предложил пълната подкрепа на САЩ за изправяне на виновните за взрива в метрото в Санкт Петербург пред съда. Американският президент е провел телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин след вчерашния терористичен акт, в който загинаха 14 дуи, а над 50 бяха ранени.

В съобщение на Белия дом се посочва, че двамата президенти са на мнение, че "тероризмът трябва да бъде решително и бързо победен".

"Президентите се обединиха на мнението, че тероризмът е зло, с което трябва да се борим заедно. Доналд Тръмп помоли да бъдат предадени думите му в подкрепа на руския народ", каза прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

Първоначално беше обявено, че властите издирват двама души за взрива, но късно снощи се появи информация в агенция "Интерфакс", че терористичният акт е извършен от атентатор самоубиец. Личността му е установена, като по предварителни данни става въпрос за 23-годишен мъж, родом от Средна Азия. Той вероятно е носел взривното устройство в раница на гърба си. Според агенцията същият човек е поставил и бомбата, която беше обезвредена на метростанция "Площад Восстания".
Коментари: 0