Dow Jones преживя бурна търговска сесия и скочи с 567 пункта

Министърът на финансите на САЩ заяви, че не е \"прекалено загрижен за пазарната нестабилност\", тъй като разчита на силната икономика на САЩ

Dow Jones преживя бурна търговска сесия и скочи с 567 пункта
588 ~ 1 мин. четене

След паниката на „Уолстрийт“ вчера американските борсови индекси отбелязаха резки колебания на търговията във вторник, но приключиха със силни повишения.

Промишленият индекс Dow Jones започна търговията със спад, направи няколко бурни завоя през деня, но затвори с повишение от 567 пункта, достигайки 24 912 или 2.3% ръст. Индексът възстанови близо половината от загубените 1175 пункта от вчера. Акциите на DowDuPont се представиха най-добре сред състава на Dow, нараствайки с почти 6%.

С най-голям процент на печалба от януари 2016 г. S&P 500 нарасна с 46 пункта или с 1.7% до 2 695. Dow и S&P отново са на положителна територия за 2018 г. Композицията Nasdaq добави 2.1%, затваряйки на 7,115.88.

В понеделник, индексите в САЩ отбеляза най-големия спад за един ден от шест години насам.

Министърът на финансите на САЩ Стивън Манчин заяви, че не е "прекалено загрижен за пазарната нестабилност", тъй като разчита на силната икономика на САЩ.

Макар че нямаше конкретна новина, която в понеделник доведе големите американски индекси на червено, неотдавнашните движения на пазара на облигации доведоха до променливост и загриженост за пазара.

Най-сериозен катализатор за ситуацията на пазарите бяха появилите се данни за новите работни места в САЩ, както и ръстът на заплатите. За много търговци това бе знак, че Федералният резерв ще трябва да ускори темповете на увеличение на лихвите си - по-високите заплати имат капацитет да раздвижат инфлацията. 

Акциите в Азия последваха покачването на американската търговия. 

Подкрепи Economic.bg