ДПС протегна ръка към АБВ

Партиите могли да работят заедно за адекватни политически решения

ДПС протегна ръка към АБВ

Подкрепяме всяко управление, което работи за икономически растеж и добруване на хората. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС и член на ЦОБ на ДПС Йордан Цонев по време на конгреса на АБВ. Той поздрави партията по повод конгреса й.

АБВ е един от новите политически проекти в страната. Независимо от краткия си път, успя да вземе място на политическата сцена“, коментира Цонев. Той отбеляза доброто политическо взаимодействие между двете партии и изтъкна, че Първанов е единственият президент, избран пряко за два последователни мандата. ДПС също била част от този избор, защото симпатизантите на партията са гласували за Първанов. 

Цонев подчерта, че ДПС вярва, че АБВ има политически ресурс да поема адекватните политически решения в точното време. „По такива решения винаги можем да работим заедно като политици на диалога", отбеляза зам.-председателят на парламентарната група на ДПС.

Той изрази мнение, че стабилността на страната не е самоцел, а основа за реализация на приоритетите. „От 2013 година до сега работиха три парламента и пет правителства. ДСП отчете, че управлението през 2014 г. не гарантира политическа стабилност, затова Движението предизвика предсрочни избори с цел стабилността да бъде възстановена, да се върне диалогът, езикът на доверието в името на добруването на хората", коментира Цонев.

Стабилизацията на управлението не била факт, а по-скоро пожелание, смята Цонев. И добави, че стабилността се постига с всички участници в политическия живот. Както е нужна десница, така и силна десница.

Добрите икономически резултати били в резултат на сътрудничеството на една социал-либерална платформа, изтъкна още той.

Коментари: 0