Дубай е дом на най-високото виенско колело в света (Видео)

То разполага с 48 кабини, които може да се използват и за провеждането на различни събития

Дубай е дом на най-високото виенско колело в света (Видео)
1 Видео

Снимка: Bluewaters Dubai / Screenshot

3635 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Най-голямото и най-високото виенско колело в света вече се намира в Дубай, а официалното му откриване ще бъде на 21 октомври. Издигайки се на 250 метра над земята, Ain Dubai надскача почти двойно британското Лондонско око (135 метра). То ще разполага с 48 климатизирани кабини, от които ще се разкрива спираща дъха гледка, съобщават местни медии.

Билетите вече са пуснати в продажба, а цените започват от 35 долара. Дубай е известен със своите архитектурни и нетрадиционни проекти и затова не е изненада, че виенското колело няма да се използва само за забавления на деца. То ще предлага 19 различни преживявани – от романтични вечери до празненства и корпоративни събития.

За изграждането му са използвани 11 хил. тона стомана – двойно повече от вложеното количество в Айфеловата кула в Париж. Колелото има максимален капацитет от 1750 души. Спиците, свързани с главината на колелото, са дълги 126 метра. Всяка от 48-те кабини надхвърля размерите на два двуетажни автобуса.

Те са три на вид, което позволява организацията на различни събития, включително рождени дни и нощни партита. Кабините могат да бъдат резервирани и за специални лични поводи.

Виенското колело е разположено на остров Bluewaters. Едно завъртане на колелото трае 38 минути. А нощно време кабините са ефектно осветени. 

Подкрепи Economic.bg