„Думата „засичам“ стана емблема на българската нация“

Силата на словото е безмерна, заяви актьорът Камен Донев

„Думата „засичам“ стана емблема на българската нация“

Силата на словото е безмерна. Това заяви актьорът Камен Донев по повод 24 май – Денят на българската писменост, просвета и култура пред Нова ТВ. Той коментира, че е започнал да разбира смисъла на празника и да го празнува много по-късно, когато е разбрал каква е силата на словото, колко могат думите да дават, вдъхновяват и успокояват.

„Когато започнах да се занимавам с театър, видях как една поредица от думи може да взриви, да извади от човек нещо много истинско, дълбоко, може да манипулира, внушава, разочарова да окрилява“, отбеляза актьорът.

Според него през годините се задълбочава проблемът хората да могат да комуникират помежду си. „Стигнали сме дотам, че дори да си говорят, хората не се разбират. Това е заради егоизма, егоцентризма и суетата. Напоследък е много популярна думата „засичам". Тази дума я виждам като една емблема в момента за нашата нация, все някой засича някого и той се чувства страхотно ранен“, коментира Донев. По думите му обикновено след някакво такова "засичане" хората не се разбират нормално, след това няма желание за общуване, за разговор. „Майка, която се кара на детето си и го бие на улицата - вместо да му обясни и да се опита да го въведе в проблема, предпочита да го нашамари или наругае. Това е голям проблем. Все някой засича някого, все някой се чувства засечен", отбеляза още Камен Донев.

Според него най-хубавите разговори са тези, които не са тематични, които стават на тротоара, на пейката, когато човек просто желае да комуникира и да обсъжда нещата с някой друг.

Коментари: 0