Разбилият се египетски самолет е бил взривен

Това стана ясно от анализът на откритите човешки останки

Разбилият се египетски самолет е бил взривен

Разбилият се самолет на египетската компания „Egyptair“ е бил взривен. Анализът на човешките останки от пътниците показва, че на самолета е имало експлозия, заяви високопоставен представител на египетската криминология, пише The Guardian.

Пред Associated Press източникът, който е част от разследващия инцидента екип, заявява, че лично е проучил останки, намерени на мястото на катастрофата.

Запазвайки анонимност той твърди, че всички 80 части от човешки тела, докарани в Кайро, са твърде малки. Няма нито една цяла част от тяло като ръка или глава, подчертава разследващият. Логичното обяснение за това е, че става дума за взрив.

Пред Reuters друг източник от криминологията посочва, че само малък брой от тленните останки са пристигнали и е рано да се определи дали е имало експлозия на борда. 

Преди два дни стана ясно, че на корпуса на разбилия се в Средиземно море египетски самолет A320 Egypt Air e имало закана, изписана от служители на международното летище в Кайро, които били поддръжници на терористичната организация „Мюсюлмански братя“. Надписът на арабски бил поставен преди две години и гласял „Ние ще свалим този самолет“.

Минути преди самолета да се разбие системата е сигнализирала за наличието на дим. 

Пътническият самолет с 66 души на борда изчезна от радарите в 3:39 часа в четвъртък, докато е летял над Средиземно море, между остров Карпатос и египетския бряг. Отломки от самолета и лични принадлежности на пътниците бяха открити на 290 км от брега на Александрия.

Коментари: 0