Движението на Макрон сменя името си

Няколко седмици преди парламентарните избори във Франция

Движението на Макрон сменя името си
628 ~ 1 мин. четене

Политическото движение на избрания за президент Еманюел Макрон „Напред“ сменя името си пет седмици преди парламентарните избори във Франция.

Движението вече ще се каза „Република, напред!“, съобщи генералния секретар на движението Ришар Феран, след като Макрон спечели втория тур на президентските избори в страната с 66% от гласовете. Следващите избори във Франция са парламентарни и ще се проведат на два тура – на 11 и 17 юни.

В четвъртък „Република, напред!“ ще обяви своите номинации за всичките 577 едномандатни избирателни райони, заяви Феран и допълни, че движението ще номинира кандидата си за премиер най-рано в неделя, когато новоизбраният президент Макрон ще поеме новия си пост, съобщават световните агенции.

Според заявката на движението половината от кандидатите за народни представители никога няма да са били на изборна длъжност, както и половината ще са жени. Кандидатите включват хора от френската Републиканска партия и Социалистическата партия, каза Феран.

Макрон напуска движението, след като го основа преди година, а негов временен председател ще бъде Катрин Барбару, дългогодишен служетел в държавния и частния сектор.

Подкрепи Economic.bg