eMAG изгражда индустриален парк в Румъния за 90 млн. евро

С безпрецедентния ръст на онлайн търговията, новият център ще бъде достъпен за предприемачи, които искат да се развият в новата икономика

eMAG изгражда индустриален парк в Румъния за 90 млн. евро

Снимка: eMAG/Facebook

Най-големият онлайн търговец на дребно в Румъния, eMAG, изгражда индустриален парк в румънското село Жоица, окръг Гюргево. Логистичният център ще е разположен на 130 хил. кв. м, а инвестицията в него е от 90 млн. евро, съобщават местни медии.

Партньор в този проект е кметството на селото, а общата площ на земята е 290 000 кв.м. Компанията вече е завършила редица инфраструктурни работи по проекта, включително връзката между магистрала A1 и близкия окръжен път.

Проектът ще е от полза както за представители на местната общност, така и за инвеститори, които ще се присъединят към него в бъдеще.

С безпрецедентния ръст на онлайн търговията, новият център ще бъде достъпен за предприемачи, които искат да се развият в новата икономика и да извършват електронна търговия, използвайки инфраструктурата, предоставена от eMAG чрез програмата за изпълнение на eMAG (FBE). Чрез тази програма компанията предлага търговски услуги на eMAG Marketplace по цялата логистична верига от приемане до съхранение, опаковане, доставка, връзки с клиенти или връщане.

Новият хъб се строи с грижа за околната среда и общността и ще бъде захранван от зелена енергия, произведена от слънчеви панели. В същото време на площ от 100 000 квадратни метра ще бъдат засадени дървета.

„Тези центрове са част от инфраструктурата за новия начин на търговия и част от новата икономика: цифровата икономика. Смятаме, че ще създадем поне 1200 работни места в индустриалния парк и въздействието върху местната и централната икономика ще бъде видимо, защото очакваме търсенето на стоки и услуги да се увеличи, както и други инвеститори да дойдат в района“, каза Тудор Манеа, главен изпълнителен директор на eMAG.

Изграждането на новия технологичен логистичен център ще увеличи производителността и ще осигури инфраструктура за предприемачите, които ще изберат онлайн търговията.

През лятото на тази година ще бъде въведена в експлоатация площ от 100 000 квадратни метра и всички автоматизации ще бъдат готови до септември 2022 г., когато целият логистичен център ще заработи.

eMAG управлява още един склад от 120 000 кв. м в Жоица, който беше открит през 2018 г.

Коментари: 0