Единствената държава, която имаше успешен туристически сезон

Единствената държава, която имаше успешен туристически сезон

Снимка: Pixabay

Едни от най-популярните дестинации по света останаха пусти през 2020 г. вследствие на пандемията от коронавирус, която настъпи. Малдивските острови обаче като че ли успяха да се справят с трудностите и са единствената държава, която се похвали с успешен туристически сезон.

Страната обичайно посреща средно по около 1.7 млн. туристи на година. През 2020 г. те бяха около 500 000. Въпреки значителния спад обаче това е една от най-успешните държави в сектор „Туризъм“ през 2020 г. Докато много други дестинации затвориха границите си затворени, Малдивите избраха да се отворят напълно за пътници от юли 2020 г., от всички държави, независимо от нивото на разпространение на вируса там.

До голяма степен решението беше взето заради това, че сектор „Туризъм“ осигурява 28% от Брутния вътрешен продукт на страната, което е една от най-високите суми в света, изчислява от Мичиганския държавен университет.

Страните около Азия и Тихия океан през изминалата година са били по-склонни да отворят границите си в сравнение с тези в Европа и Северна Америка. Освен това Малдивските острови изпревариха другите популярни азиатско-тихоокеански острови като Таити, Бали и Пукет при отварянето на границите за туристи, което донесе допълнителни плюсове за туризма.

Коментари: 0