ЕИБ заема 233 млн. евро на Полша за модернизация на железниците

Това е четвъртият заем на европейската банка за PKP Intercity от 2005 г. насам

ЕИБ заема 233 млн. евро на Полша за модернизация на железниците
Европейската инвестиционна банка обяви, че е подписала заем от 233 млн. евро за железопътния оператор на Полша PKP Intercity в Полша, пише New Europe. Средствата ще се използват за финансирането на най-голямата им дългосрочна инвестиционна програма на PKP Intercity за модернизиране на транспортния сектор в страната и по-специално на железопътния.

Проектът цели да подобри качеството на пътуване с влак в Полша и до съседните страни. Той ще спомогне за пренасочването на трафика от пътя към железопътни линии, като така ще допринесе за устойчив транспорт. Освен това ще се създаде възможност за по-високи скорости на влаковете, подобряване на комфорта и повишаване на безопасността. Освен това ще допринесе за по-често преминаване на влакове по определени маршрути.

Това е четвъртият заем от ЕИБ за PKP Intercity от 2005 г. Той е част от текущата подкрепа на ЕИБ за железопътния транспорт в Полша, която включва и значително финансиране от доставчика на инфраструктура PKP Polskie Linie Kolejowe за модернизиране на железопътната мрежа.
Коментари: 0