Екипът на българския стартъп Centroida става част от Scale Focus

Компанията е една от водещите български фирми за блокчейн решения

Екипът на българския стартъп Centroida става част от Scale Focus
2384 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Компанията за софтуерно инженерство и дигитална трансформация ScaleFocus присъединява към компанията екипа на българския стратъп „Центроида“ (Centroida), специализиран в блокчейн, облачни технологии, изкуствен интелект и машинно обучение, съобщиха от компанията.

Българският стартъп Centroida, създаден през 2016 г. от трима възпитаници на Американския университет в Благоевград, разполага с екип от 30 специалисти и е една от водещите български фирми за блокчейн решения. Предлага както публични (Ethereum), така и частни (Hyperledger Fabric) блокчейн технологии, интелигентни contractdevelopment и auditing услуги в цял свят. Известна е и с проектите си в сферата на машинното зрение и невролингвистичното програмиране (компютърната лингвистика). През 2018 г. Centroida печели отличието „Технологичен стартъп на годината“ от Global Tech Summit.

"Изкуственият интелект и машинното обучение са изключително важни за ScaleFocus през 2019 г. Компанията очаква огромен ръст в тези две сфери в близките 2-3 години. Опитът на Centroida в изкуствения интелект и машинното обучение ще помогне на ScaleFocus да обслужва още по-добре клиентите си от целия свят и да им предоставя софтуерни решения с безупречно качество. С нетърпение очакваме да приложим на практика уменията на Centroida в областта на лицевото разпознаване, автоматизацията, роботизацията и науката за данни“, споделя Пламен Цеков, Изпълнителен директор на ScaleFocus. 

Припомняме, че в края на 2018 г. ScaleFocus придоби българската компания Upnetix, една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигитална трансформация и устойчиви уеб и мобилни софтуерни решения. 

Коментари: 0