Експерти извадиха Model 3 от списък с препоръчани коли за купуване

Причината са оплаквания от клиенти към автомобила

Експерти извадиха Model 3 от списък с препоръчани коли за купуване

Снимка: БТА

Експертите от американската потребителска организация Consumer Reports извадиха шест модела от списъка с автомобили, сред които и Model 3. Автомобилът на Tesla трудно успя да влезе в листата, а сега е отново извън нея. 

Причината за отпадането са оплаквания от клиенти към автомобила. Сред тях са информационно - развлекателната система, навигацията, електронните системи и боята на електрическия седан, съобщава automedia. 

Като слабост експертите посочват и задното стъкло, на което се е появило пукнатина на тестовия модел, закупен от Consumer Reports. Model 3 имаше проблеми с надеждността отдавна. Той попадна в списъка на Consumer Reports след като намали спирачния си път.

Това не е първият автомобил на компанията на Илон Мъск, който отпада от листа на Consumer Reports. Миналата година Model S също отпадна от списъка с препоръчвани автомобили за покупка, а кросоувърът Model X така и не успя да попадне в него заради вдигащите се врати, които създават проблеми. 

Освен електромобилът, доверието на потребителската организация губят още 5 модела - Сhrуѕlеr 300, Dоdgе Сhаrgеr, Асurа RDХ, ВМW 5 Ѕеrіеѕ и Vоlkѕwаgеn Тіguаn. При всички тях се отчита спад на надеждността, което съответно намалява оценките им.

Коментари: 0