Появата на \"екзекутираната\" любовница на Ким Чен-Ун предизвика голям интерес

Появата на певицата предизвика голям интерес

Появата на \
13590 ~ 1 мин. четене
Певицата Хьон Сoнг-Уол (Hyon Song-wol), за която се твърдеше, че е разстреляна и е бивша любовница на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, се появи в Южна Корея начело на делегация от Пхенян, предадоха световните медии. Появата й предизвика голям интерес и множество статии в международни медии, както и съмнения и въпроси на анализатори за отразяването на случващото се в Северна Корея.

През 2013 г. медии по целия свят написаха за екзекуцията на Хьон Сонг-Уол, след като подразнила лидера на КНДР. Всички задържани били музиканти или танцьори в групата на Хьон.

Певицата била арестувана с още 11 души заради нарушаване на законите срещу порнографията в страната. Според информацията 12-та души били разстреляни три дни по-късно пред очите на родители и близки,  а след това зрителите били изпратени в трудови лагери.

Отношенията между Хьон Сонг-Уол и Ким Чен Ун започват преди около 14 години. Баща му бил критик на отношенията между двамата и отдръпва Ким Чен Ун от певицата. След внезапната му смърт през 2011 г. двамата продължили връзката си, дори и след като Хьон сключва брак с офицер от севернокорейските военни сили. 

Според анализатори появата й е поредното доказателство, че много често информацията, която достига до нас от Северна Корея, не е вярна или се изкривява.
Подкрепи Economic.bg