Електромобили ежедневно ще превозват европейските делегати в София

За целите на трансферите на Летище „София“ са инсталирани и три нови зарядни станции

Електромобили ежедневно ще превозват европейските делегати в София

Електрически автомобили Renault Zoe ще превозват европейските делегати на Българското председателство на Съвета на ЕС. Те ще очакват гостите на паркинга на Терминал 2 на Летище „София“, а информационен пул ще ги насочва към колите, които са специално брандирани. Това съобщават от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

С нулеви СО2 емисии в рамките на шест месеца, колите ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията. Те ще ги превозват от летището до НДК и хотелите, в които са настанени.

За целите на трансферите на Летище „София“ са инсталирани и три нови зарядни станции Schneider Electric. След председателството те ще могат да бъдат използвани от всички, които искат да заредят електромобилите си.

Renault Zoe са 100% електрически автомобили и са най-продаваният електрически автомобил в Европа. Електрическите коли са предоставени от „Рено Нисан България”.

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова и генералният мениджър на компания, Рено Пирел са подписали договор през декември. Според него Renault предоставя 15 електрически автомобила и шофьори за тях на Българското председателство. Те са Societe Generale Експресбанк и Schneider Electric.

Коментари: 0