Елена Йончева внася в ОЛАФ всички записи и данни с министъра на културата

Тя не допуска, че източникът на информация може да я е подвел

Елена Йончева внася в ОЛАФ всички записи и данни с министъра на културата
Елена Йончева е предоставила на прокуратурата всички записи и данни по аферата "Ало, Банов съм", а в понеделник ще ги внесе в ОЛАФ. Това обяви тя в сутрешния блок на bTV. Йончева не допуска, че източникът на информация може да я е подвел. "Нямам съмнения в него, консултирала съм се,  това е автентичен запис, а това е защитен свидетел”, категорична е тя.

Депутатът от БСП показа и нови документи, които според нея внасят светлина по казуса. По думите й има становище на Агенцията за обществени поръчки от края на 2015-та, където се говори, че има само два Акт 10, което означава спиране на строителството  по независещи от строителя причини.

"След една година има доклад на Държавната агенция финансова инспекция. Актовете са за периода 2015-та, на са 3, а са 5, дописани са 3 акта”, посочи Йончева. 

Според изпълнителите на проекта обаче обвиненията срещу тях са неоснователни, защото са имали законови основания да искат удължаване на срока за изпълнение.

"Ние сме подписали 5-те акта. Защо след това възложител, консултант не са ги прилагали, единствено те могат да отговорят на този въпрос", коментира инж. Росен Колелиев, представител на дружеството изпълнител "Антична Сердика". 
Коментари: 0