Елизабет Холмс е най-младата жена милиардер

Компанията й \"Теранос\" може да промени медицината завинаги

Елизабет Холмс е най-младата жена милиардер

Елизабет Холмс е най-младата жена милиардер в света. Родената през 1984 г. дама е създател на компанията "Теранос" и на революционно медицинско откритие - кръвни тестове само с една капка кръв.

"Бизнес Инсайдер" я класира на първо място в списъка на най-бележитите хора в Силициевата долина. А "Теранос" би могла да промени света на медицината завинаги.

Холмс е 110-а в списъка на милиардерите на "Форбс" за 2014 г., а година по-късно се нареди на първо място като най-богатата жена в САЩ с имоти, чиято стойност се оценява на 4,7 милиарда долара.

Още в гимназията, Елизабет е научила мандарин и започва да търгува с китайските брокери. Докато учи химия в Станфорд, регистрира първия патент на свое име, след което напуска факултета. От създаването си през 2003 г., "Теранос" е създала кръвни тестове, които могат бързо и ефективно да открият дузина заболявания и състояния, от висок холестерол до рак, за което е достатъчно само една капка кръв.

Често сравнявана със Стив Джобс, Холмс сподели, че е започнала да мисли за най-голямата промяна, която може да подари на света.

Коментари: 0