Двойно по-ниски цени за почивка в Гърция

Западноевропейците масово отказват резервациите си

Двойно по-ниски цени за почивка в Гърция
До 50% отстъпка могат да получат българите, ако платят за почивката си в Гърция в брой. В момента гърците се нуждаят много от пари в брой и всичко е въпрос на договорки за по-добра цена за почиващите българи, смята Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

"В тези дни, според данни на гръцките колеги, към някои части на страната има близо 70% спад на пътуванията. Но това не засяга българския туризъм", каза Драганов.

По думите му заради кризата в южната ни съседка има висок процент на отказ от записвания за пътувания към страната, главно от западноевропейци. Те са притеснени да носят повече пари в себе си, особено когато става въпрос за пътуване с деца и възрастни хора.

"Гладът за туристи в Гърция е голям и се търси този, който плаща веднага и в брой. Хотелите и частните квартири са в конкуренция по между си. Затова отстъпките може да са значителни и да достигнат до 50%", обясни Драганов, цитиран от "Стандарт".

Според него няма да има проблем с почивките на българите в Гърция. "Няма промяна в начина на пътуването, а гръцкият туризъм ще продължи да работи независимо от кризата", допълни той.

"Българите предпочитат да плащат в брой, а гърците не обичат кредитни карти още отпреди кризата", поясни Румен Драганов.
Коментари: 0