eMag прави нов логистичен център близо до България

Логистичният център ще осигури 4000 нови работни места

eMag прави нов логистичен център близо до България
eMag обяви, че през 2018 г. ще инвестира над €120 млн. за развитие на своята дистрибуторска мрежа, включително за изграждане на нов логистичен център в Румъния, пише румънското онлайн издание Economica.net. Логистичният център ще се състои не само от складове, но и от офиси и съоръжения за служителите. Той ще се намира на магистрала A1, на 19 км от румънския град Питещ. Самият град е близо до България - на 155 км от границата.

Новината беше обявена от изпълнителния директор на eMag Юлиан Станчиу, който каза също, че през изминалата 2017 г. компанията му е инвестирала €24 млн. за развитието си в България, Унгария и Полша. „Имаме над сто взаимосвързани приложения”, отбеляза Станчиу.

По думите му тези €24 млн. за международно развитие са част от по-голяма сума, инвестирана през 2017 г. с цел eMag да се превърне в регионален хъб за интернет търговия – общо €63 млн. От тях 2 млн. са били инвестирани в служителите на компанията, 10 млн. са отишли за подобряване на логистиката, а 27 млн. – в технологично развитие.

Новият логистичен център е в първата фаза на създаването си, като обещанието за него е, че ще осигури общо 4000 нови работни места, когато бъде напълно готов. Центърът трябва да се разпростре на общо 600 хил. квадратни метра, като до момента заема 121 хил. Плановете са логистичният център да е готов през декември тази година.
Коментари: 0