25 емблематични места за ски (галерия)

Задължително трябва да ги посетите, ако сте фен на белите спортове

25 емблематични места за ски (галерия)
 Зимата може да не е най-любимият сезон на мнозинството хора, но със сигурност е номер едно за феновете на белите спортове. От Аспен, Колорадо, до Cerro Catedral в Аржентина, Business Insider подреди 25 планински курорта, които задължително да посетите през живота си, ако карате ски или сноуборд.

Матерхорн, Швейцария

Да покарат под върха е иконично преживяване за скиори и сноубордисти. Тази година с празненства ще бъдат отбелязани и 150 години от първото изкачване на алпийския връх, което е допълнителен повод за посещение.

Jackson Hole Mountain Resort, САЩ

С денивелация от 4 105 фута и 116 писти, курортът предлага по нещо както за напреднали, така и за начинаещи скиори. Планината Wyoming е класирана като курорт номер 1 от изданието SKI Magazine за 2013 г.

Valle Nevado, Чили

Завладейте Андите в курорта Valle Nevado, близо до Сантияго, Чили. А след спускане може да се насладите на Pisco Sour – популярен латиноамерикански коктейл.

Vail, Colorado

Вейл е легендарен, и то не без причина.Това е най-голямата ски зона в САЩ с около 5300 акра терен за ски. Ефектното градче Вейл също привлича посетителите със своите шикозни галерии, ресторанти и музеи.

Mont Blanc, Франция

Погледнете света от височината на Монблан – най-високият връх в Алпите, който се извисява на 15 000 фута (4810 метра)

Whistler Blackcomb, Канада

Разположен в Британска Кулумбия, този район разполага с 8000 акра ски територия, а планината има уникална денивелация - 5234 фута ( над 1580 метра).

Kitzbühel, Австрия

Разположен в австрийския Тирол, очарователният Кицбюел е сред най-популярните ски курорти в света. Голяма част от пистите са със средно ниво на трудност, така че са подходящи за повечето скиори.

Coronet Peak, Нова Зеландия

Тук можете да вдигнете адреналина си с отвесно спускане с денивелация от 5410 фута. Курортът е близо до Куинстън, Нова Зеландия.

Wolf Creek, Colorado

Тук са едни от най-екстремните ски терени в САЩ. Склоновете са с обща височина 12 00 фута и денивелация от 1600 фута.

Alta Ski, Юта

В този щатски курорт средните годишни снеговалежи са 560 инча (14,2 метра).

Perisher, Австралия

3000 акра ски терени са на разположение на маниаците в най-големия курорт на южното полукълбо.

Niseko, Япония

Шест отделни ски зони има този курорт на остров Хокайдо

Cerro Catedral, Аржентина

Намира се в San Carlos de Bariloche и е една от най-предизвикателните ски зони в Южна Америка с денивелация от 3773 фута и доста стръмни терени.

Аспен, Колорадо, САЩ

Един от най-популярните световни ски курорти с 3362 акра ски терени.

Stowe, Vermont, САЩ

Една от най-добрите ски дестинации на източното американско крайбрежие. Курортът е край две планински възвишения - Mount Mansfield с доста трудни склонове на изток и Spruce Peak, където пистите са по-подходящи за начинаещи.

Big Sky Resort, Монтана, САЩ

Щатът не случайно е наричан "Big Sky Country" (Страната на откритото небе – от популярна песен) – тук има 3800 акра терени за ски и сноуборд.

Riksgränsen, Швеция

Това е най-северният ски курорт в света, на около 125 мили северно от  Арктическия кръг. Отворен е между март и юни.

Mt. Hotham, Австралия

Този планински курорт в щат Виктория неслучайно е наричан снежната столица на Австралия.

Езерото Тахо, САЩ

Край езерото в Северна Каролина има 7 големи ски курорта, сред които Alpine Meadow Valley Resort, Squaw Valley Resort, Kirkwood Mountain Resort и Northstar California.

Tiffendell, ЮАР

Най-високият курорт в Африка, на височина от 8923 фута (над 2700 метра).

Gstaad Mountain Rides, Швейцария

В този луксозен курорт може да се „отъркате” у европейския елит. Предпочитан е от хора с високо лично състояние.

Lake Louise Ski Resort, Канада

Намира се в Banff  National Park и е един от най-приятните ски курорти в Северна Америка. Обявен е за най-добрият канадски ски курорт за 2014 г. от World Ski Awards.

Whiteface Mountain, Ню Йорк, САЩ

Тук може да се насладите не само на ските, но и на 360-градусови гледки към планината Adirondacks, към Върмонт и Канада. Това е петата най-висока планина в щата Ню Йорк и домакин на зимната олимпиада през 1980 г. (в Лейк Плесид).

Кортина д`Ампецо, Италия

Курортът в Северна Италия е доста популярен за скиорите, а освен безранични възможности за зимни спортове, предлага и почивка сред невероятна природа.

Voss, Норвегия

Той е доста на север, което гарантира много сняг. Не е сред най-трудните терени, но затова пък е невероятно красив. От планинските върхове скиорите може да се радват на гледка към фиордите.
Коментари: 0