Емил Димитров: Никога не съм се радвал, че съм поел този пост

Екоминистърът обяви, че си е събрал нещата от кабинета и е готов да го напусне по всяко време, ако реши Коалиционният съвет

Емил Димитров: Никога не съм се радвал, че съм поел този пост

Снимка: Economic.bg/Краси Свраков

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров взе участие в сутрешния блок на БНТ, където коментира темата с отпадъците, замърсяването на реките, както и акцията на Басейнова дирекция в Пловдив заради незаконните сондажи. Във връзка със зачестилите сигнали до ресорното министерство, Емил Димитров беше попитан дали не съжалява, че е поел този пост. „Не, аз никога не съм се радвал, че съм поел този пост. Но аз съм човек, който като поеме пост го работи“, отговори той.

Той обясни, че вече е събрал всичко от своя кабинет и ако Коалиционният съвет реши, че иска той да освободи поста, ще го направи. „Ако решат да сдам поста, ще го направя. Не съм човек, който създава конфликти“, заяви Емил Димитров.

Министърът на околната среда коментира замърсяването на река Юговска, както и незаконните сондажи, които откри Басейнова дирекция при своя акция в Пловдив. „Прокуратурата си върши много добре работата и много помагат при тези разследвания. Някои от предприятията, които имат незаконни сондажи са били принудени да ги направят. Но все пак си има процедури, които трябва да спазиш, за да бъде сондажът законен“, обясни Димитров.

Министърът на околната среда и водите коментира и ситуацията в Перник. По думите му язовир „Студена“ се пълни с 1000 литра на час и това е много добре. На въпрос докъде е стигнала работата по изграждането на отвеждащия водопровод, Димитров заяви: „В момента не се работи, защото тръбите идват от далеч и ги чакаме. Надявам се тръбите да дойдат навреме“.

Коментари: 0