„Енергоремонт холдинг” придоби „Електроимпекс“

Холдингът затвърждава позициите си в Югоизточна Европа и Близкия изток

„Енергоремонт холдинг” придоби „Електроимпекс“

След повече от 6 месеца преговори ръководствата на „Енергоремонт Холдинг“ е придобил мажоритарен дял от „Електроимпекс“, съобщиха от дружеството.

Изпълнителните директори на двете фирми – Теодор Осиковски и Борислав Дионисиев са подписали договор във Виена, с който Енергоремонт придобива мажоритарен пакет акции на „Електроимпекс“ – фирма с над 50 годишен международен опит в предоставяне на инженерингови услуги и изграждане на проекти „под ключ“ в областта на енергетиката.

"Енергоремонт" се занимава с реконструкция, модернизация, изграждане на енергийни мощности, минна промишленост, транспортна и енергийна инфраструктура, произвежда метални конструкции. Подобна е дейността и на "Електроимпекс".

Дейността на компанията е съсредоточена в чужбина и е добре известна в повече от 85 страни от Азия, Африка, Европа и Южна Америка. В някои от тях компанията е с установени делови контакти с фирми от широк спектър дейности на основата на смесени дружества, представителства или традиционно поддържани контакти за съвместна работа.

Придобиването има силен ефект за двата холдинга, като специално за Енергоремонт Холдинг осигурява бърз и директен достъп до пазарите в Африка и допълнителен импулс в присъствието им в Близкия и Среден изток чрез позициониране на компанията в по-висока категория по отношение на бизнес-доверието и разпознаваемостта в международен план.

Това е поредната стъпка в популярната „Нова стратегия за развитие” на Енергоремонт Холдинг, с която той разширява пазарното си присъствие и активното участие в проекти в Югоизточна Европа и Близкия Изток.

За изминалото време Холдингът завърши процеса на вътрешно структуриране и финансово обезпечаване на тази програма. Енергоремонт Холдинг увеличи основния регистриран капитал от 3,9 млн. лв. на 19,8 млн. лв. и стана едноличен собственик на капитала на „Енергоремонт-Бобов дол АД” чрез изкупуване на акциите на останалите акционери.

Паралелно с това Енергоремонт Холдинг разкри свои офиси и представителства в ключови дестинации на Балканите – Турция, Сърбия, Македония и Косово. Беше създаден и офис на дружеството в Москва. Компанията Разкри свой клон и в Абу Даби – център на изключително перспективния на страните от Персийския залив.

Основните акционери в "Енергоремонт холдинг" са "Миления 77" (33.03%), "Нови енергийни и индустриални технологии" (21.59%), "Геоприбор" (10.8%) и "Българска енергетика" (32.09%).

Коментари: 0