Facebook сменя бутона Like

На негово място ще се появи бутон \"реакции\"

Facebook сменя бутона Like
4157 ~ 1 мин. четене

Facebook съвсем скоро ще замени бутона си Like с нов, който ще се нарича  Reactions. Новата опция ще позволи на потребителите да изразяват различни емоции - любов, учудване, ярост, тъга, смях ("Love," "Wow," "Angry," "Sad" and "Haha").

Новият бутон бе представен още през октомври 2015 г. като алтернатива на очаквания бутон "не харесвам" (dislike). От Facebook обаче предпочетоха да не правят негативния бутон "не харесвам", а вместо него да дадат възможност за споделяне на други емоции с емотикони.

Така вместо да натискаме опцията Like от менюто, ще натискаме Reactions и ще избираме коя от емоциите искаме да споделим под съответен пост в мрежата.

Първоначално бяха предвидени 6 различни емотиконки, но сега са останали само 5 от тях. Скоро се очаква те да са достъпни за потребителите на социалната мрежа в целия свят.


Премахната е иконката "Yay" защото не е универсално възприемана по света и би могла да означава различни неща за различни потребители, обясняват от компанията.

За няколко месеца новият бутон Reactions беше пуснат тестово за ограничен брой потребители в Испания, Ирландия, Чили, Филипините, Португалия и Колумбия.

Сега от Facebook са готови с ъпгрейда на бутона Like и неговото пускане за целия свят, пише Блумбърг. Очаква се да заработи до седмици.

Подкрепи Economic.bg