Facebook удвоява служителите по сигурност

Техният брой ще достигне 20 000 до края на 2018 г.

Facebook удвоява служителите по сигурност
Facebook заяви, че до края на 2018 г. ще удвои персонала си в областта на безопасността и сигурността до 20 000 души, съобщава Bloomberg и добавя, че това се отнася и за служителите на договор. 

Ангажиментът бе поет във вторник, когато американският Сенат изслуша медийните гиганти по темата за евентуална намеса на Русия в президентските избори през 2016 г. и ролята на социалните платформи. В залата се явиха представители на Facebook, Twitter и Alphabet.

Нито един от представителите на трите компании не определи краен срок за приключване на вътрешните разследвания за възможна намеса в президентските избори. Всички те заявиха, че продължават да анализират и събират информация и обещават да я публикуват възможно най-скоро.

Адвокатът на Facebook Колин Стреч обясни, че новите служители ще помагат за това да се проследи поведението на екстремистите в социалната мрежа. По думите му „трябва да имаме капацитета и като компания, и като индустрия да можем да проследим тяхното поведение и да го изкореним“. 
Коментари: 0