Фандъкова обеща вече наистина да влезе в кварталите

Столичният кмет обяви, че досега това не се е случило в нужния мащаб заради по-големите проекти

Фандъкова обеща вече наистина да влезе в кварталите

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

След като едно от обещанията на столичния кмет Йорданка Фандъкова в предизборната компания през 2015 г. беше да влезе в кварталите и да се ремонтират улиците между блоковете, днес тя обеща вече наистина да се случи.

„Много важно е, че вече имаме възможност да влезем по-активно, по-целенасочено в кварталите. Защо сега? Защото през всичките тези години ние насочихме усилие към базовата инфраструктура. Големите улици и булеварди“, каза Фандъкова пред БНТ. Тя подчерта, че над 100 са големите обекти, които са успели да реновират и изградят, за да могат да обезпечат движението на голямата част от хората в града. „Това ни позволява сега да влезем по-усилено в кварталите. Разбира се, не само кварталните улици, но те са важни“, каза кандидатът за кмет на София.

Тя подчерта, че тази програма „почива на подготвени проекти, на реализъм, на работещи решения“, защото това, което са направили през последните години позволява да предложат и промяна в приоритетите.

Йорданка Фандъкова отбеляза, че в квартал "Овча купел" освен метрото, което се изгражда, са направени много инвестиции в уличната мрежа. В средата на следващата година ще бъдат отворени 4 метростанции в "Овча купел", което ще направят достъпа до центъра и останалите части на града удобен за хората.

„Най-голямото предизвикателство в кварталите в момента е паркирането. Това е важната задача. Общинска програма за изграждане на паркингите плюс програма с публично частно партньорство. Има вече интерес от страна на бизнеса. Много е важно, за да можем да осигурим и финансирането“, заяви кметът на София.
Коментари: 0