Фандъкова: Сградата „Златен век” трябваше да е доста по-ниска

Ако ремонтът на "Графа" не приключи до май месец, фирмата ще бъде глобявана с 200 хил. лв. на ден

Фандъкова: Сградата „Златен век” трябваше да е доста по-ниска
2066 ~ 1 мин. четене

„Моето мнение за строителството в тази зона на София - в жк. „Лозенец“, е това, което е заложено в общия устройствен план от 2007 г. Заложеното там е строителство на доста по-ниска сграда“. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по bTV по повод темата със строежа на сградата на “Артекс” „Златен век”.

Небостъргач Златен век

На въпрос дали сградата е законна Фандъкова отговори, че мнението ѝ, заедно с това на главния архитект на София Здравко Здравков, е, че решението за строежа е изтекло в края на 2018 г. „Разбира се, след като има спорове, строителите и собствениците имат възможност да поискат обжалване, ако бъде издадена такава заповед“, заяви тя.

Фандъкова добави, че не е вярна информацията за предвиден ремонт на кръстовището и надлеза пред сградата в „Лозенец”.

Столичният кмет коментира и другата актуална тема – ремонтите по ул. „Граф Игнатиев”. По думите ѝ, ако ремонтът не бъде завършен в срок до май месец, фирмата, която го извършва ще бъде глобявана с 200 хил. лв. на ден.

Тя уточни, че ремонтните дейности вече са на финала, предстои отстраняване на забележките от инспекциите и да се направи озеленяване. Трябва да се направят и перголите, под които ще са търговците на книги, каза още столичният кмет и добави, че въпросът с ограничителите все още не е напълно решен.

„Аз поисках те да бъдат заменени с такива, които са по-безопасни за здравето и живота на хората“, обясни Фандъкова и допълни, че ограничителите са задължителни. КАТ не казва какъв да е техния вид, но задължително изисква да има такива, уточни тя. Последното решение е да се сложат ограничители тип „колчета".

Фандъкова добави, че все още не е решила дали отново ще се кандидатира за кмет на столицата през октомври.

Коментари: 0