Фест на фермерските пазари ще се проведе в столицата утре

Производители ще предложат редица продукти със сезонни вкусове и аромати, сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб и др.

Фест на фермерските пазари ще се проведе в столицата утре
1576 ~ 1 мин. четене

Фест на фермерските пазари ще се проведе в последния септемврийски ден (30 септември) в столицата. Мястото е паркът "Заимов", в пространството пред театър "София". Организатори са Столична община, Общинско дружество "Пазари Юг" и Кооперация Хранкооп София, пише Kmeta.bg.

Очаква се на  фермерския фестивал да представят продукцията си над 120 производители на чиста храна, както и арт ателиета.

На гостите на пазара ще се предложат редица продукти със сезонни вкусове и аромати, изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на  производителите.

На фестивала ще се представят  работилници за ръчно направени сувенири, сапуни и козметика, ще има музика и добро настроение за всички, съобщават от общината. 

"Отделете си време, за да обиколите, разгледате, опитате и разпитате, както и средства и количка, за да замъкнете вкъщи всички съкровища, които ще сдобиете в деня", призовават организаторите.

Фестът ще продължи цяла неделя - от 11 до 18 ч. 

Подкрепи Economic.bg