Френските ски курорти остават затворени заради националната карантина

От ски зоните казват, че остават в готовност за откриване и призовават хората да се пазят

Френските ски курорти остават затворени заради националната карантина

Снимка: Les 2 Alpes/Facebook

След като снощи френският президент Емануел Макрон обяви, че Фpaнция щe ce въpнe ĸъм нaциoнaлнa блoĸaдa oт пeтъĸ, зa дa ce oпитa дa oвлaдee pъcтa нa нoвитe cлyчaи c Соvіd-19, ĸoйтo зaплaшвa дa излeзe извън ĸoнтpoл, днес курортите в страната обявиха, че затварят или отлагат отварянето си.

Понастоящем беше отворен курортът Tignes (Тин), а Les2Alpes трябваше да открие сезона за любители в петък. Val Thorens вече е отменил откриването си на 21 ноември.

Tignes обяви, че се затваря след карането на ски и сноуборд в четвъртък. „Страхувахме се от това и вече е официално: ски зоната Тин ще трябва да затвори вратите си утре вечер“, съобщиха от курорта.

„Бяхме готови на 17 октомври да посрещнем любителите на ски ... ще бъдем готови отново, щом обстановката е благоприятна! До скоро.“

„Курортът и ски зоната му няма да могат да отворят в петък“, се казва в съобщение на Facebook страницата на Les2Alpes. В зоната ще продължат да се подготвят за зимния сезон. „Грижете се за себе си и за любимите си хора“, съветват от Les2Alpes.

Гостите ще трябва да напуснат курортите. Повечето работници и тези, които живеят в тях, ще трябва да останат вкъщи, освен ако не са ангажирани със здравословни и безопасни дейности или основни услуги.

Хората ще трябва да попълнят формуляр, за да оправдаят напускането на домовете си, както се изискваше и през март.

Val Thorens в Les3Vallees отмениха откриването си в края на ноември.

Новите ограничения ще важат до 1 декември и ще бъдат преоценявани на всеки 14 дни. Макрон каза, че обществените услуги и фабрики ще останат отворени и добави, че икономиката „не трябва да спира или да се срива“.

Президентът Макрон запази „надеждата, че семействата ще могат да се съберат за Коледа“.

 Остава да разберем каква може да бъде Коледа във френските Алпи за нас, скиорите и сноубордистите, пишат любителите на зимите спортове в социалните мрежи.

Коментари: 0