Борсовите индекси полетяха надолу

Заради изказване на Тръмп и ръста на новите случаи с коронавирус

Борсовите индекси полетяха надолу

Снимка: БТА

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските и европейските индекси полетяха надолу в сряда. Основната причина за негативното движение бяха скокът в новите случаи на коронавирус в Европа и САЩ и думите на Доналд Тръмп, който каза, че преди изборите най-вероятно няма да бъде приет новия пакет стимули. COVID-19 принуди множество държави да възстановят част от мерките за социално дистанциране. Dow Jones се понижи с 3.4%, докато S&P 500 се раздели с 3.5% от стойността си.

В Европа, DAX успя да се понижиха с над 4%. Цените на петрола паднаха с над 5% до триседмично дъно в сряда, докато златото падна с цели 2%, тъй като инвеститорите увеличиха запасите си от американската валута след думите на Тръмп относно фискалния стимул.

Акценти от днес

Икономически данни - САЩ

Акцентът за деня ще падне върху множество икономически данни в САЩ. Очакванията на анализаторите са седмичните молби за помощи при безработица в страната да са 770 хил., докато брутният вътрешен продукт спрямо предходния отчетен период да се е покачил с 32%.

Инструмент на фокус

Global Life Inc. – Дневна

Акциите компанията се понижиха с почти 50% в началото на март, когато коронавирусната пандемия шокира световните финансови пазари. От тогава, цената образува възходящ възходящ триъгълник. Цената направи четвърти неуспешен опит за пробив на 90 USD, от което последва корекция. Ако акциите успеят да поставят ново по-високо дъно от предходното, ще имаме възможност за навлизане в дълга позиция с добро взаимоотношение риск/печалба

USD/CAD – Дневна

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от началото на юни. След като успя да пробие 100 периодната експоненциална средна, индикаторът вече се явява като ниво на съпротива. Ако американските индекси успеят да възстановят загубите през днешната сесия, очакваме валутната двойка да се понижи до образуваната възходяща тренд линия от последните две дъна.

UK Crude – 8 часова

Цената на договорите за разлика върху най-близкия фючърсен контракт на Brent образуваха низходящ трендови канал от 100 периодната експоненциална средна и предходни дъна. Цената остана ограничена в рамките на техническата фигура, като разрастващото се темпо на коронавирусни инфекции в Европа и САЩ разхлаби настроенията на инвеститорите. Очакваме цената да се понижи поне до 37.5 USD.

US 30 Wall Street – Дневна

Индустриалното средно ниво образува възходящ трендови канал от началото на юни. През последните няколко дни, скок в коронавирусни инфекции и липсата на втора допълнителна инжекция в американската икономика разтърси пазарите. Цената на индекса успя да пробие долната граница на канала и дори 200 периодната експоненциална средна.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0