GEFCO и Peugeot в сделка за €8 млрд.

GEFCO ще управлява и оптимизира цялата глобална верига за доставка на производителя на автомобили

GEFCO и Peugeot в сделка за €8 млрд.

Групите PSA и GEFCO подписаха споразумение за 8 милиарда евро, според което GEFCO ще управлява и оптимизира цялата глобална верига за доставка на производителя на автомобили. Споразумението ще влезе в сила на 1 януари 2017 г. за период от пет години.

GEFCO ще проектира и изпълнява глобални логистични и транспортни решения за трите марки на Групата PSA - Peugeot, Citroen и DC. Компанията ще управлява и оптимизира цялата верига за доставки - от компоненти за производство и фабрики за сглобяване до дистрибуция на готовите автомобили. GEFCO ще отговаря и за дистрибуцията на резервни части. 

Споразумението ще покрива всички държави, в които групата на PSA оперира. GEFCO ще бъде единственият партньор на групата в налагането на оптимизирани процеси, които комбинират железопътен, пътен, морски, въздушен и вътрешен воден транспорт. 

Компанията ще отговаря и за координиране на доставчиците, избрани да участват във веригата след тръжни процедури. Инженерните логистични умения на GEFCO и добрите IT системи за управление на данни с голяма производителност , ще предоставят проследяване в реално време и осигуряване на добро взаимодействие на веригите за доставка, складирането и дистрибуцията. 

"Споразумението ще бъде силен двигател за подобрено оперативно представяне в Групата PSA. Убедени сме в способността на GEFCO да ни партнира, докато преминаваме през предизвикателна промяна, преследваме нови бизнес възможности и се развиваме в международен план", каза Яник Безар, изпълнителен вицепрезидент, "Доставки" на Групата.

Коментари: 0