GEFCO с 1,9 ръст на приходите през първата половина на 2017 г.

Оперативната печалба за първите шест месеца от годината възлиза на €114,8 млн.

GEFCO с 1,9 ръст на приходите през първата половина на 2017 г.
420 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Глобалният доставчик в индустриалната логистика и лидер в Европа при автомобилната логистика GEFCO отчита приходи от 2,262 млрд. евро през първата половина на 2017 г., или ръст на приходите от 1,9%. 

Ръстът се дължи на възстановяването на европейския автомобилен пазар, засилване на европейската икономика и постоянен фокус върху разширяването на клиентското портфолио в световен мащаб.

Оперативната печалба на компанията за първите шест месеца от годината възлиза на 114,8 милиона евро, което е с 25,8% повече в сравнение с първата половина на 2016 г. 

От началото на 2017 г. GEFCO продължи своето партньорство с  Volkswagen в Аржентина за фабриките в Росарио и Буенос Айрес; с Auto1, лидер в електронната търговия на коли, които са втора употреба в Централна Европа; и с BMW във Великобритания, където GEFCO предоставя гама от услуги за управление на нови автомобили и мотоциклети, както и решение за извеждане от употреба на превозни средства от автопарка на първите собственици. 

GEFCO стартира и ново партньорство с френската компания за облекло Kiabi, с магазините в Нормандия и Югозападна Франция и с водещ търговец на масла, базиран във Великобритания за доставка на смазочни материали до Общността на независимите държави (ОНД) с мултимодално логистично решение. 

Компанията е представена в 150 държави и се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика с оборот от 4,2 млрд. евро за 2016 г. В GEFCO работят 12 000 служители, като фирмата има над 300 бизнес локации по света и развива дейността си на пет континента. 
Подкрепи Economic.bg