ГЕРБ: Деляне, призоваваме те да останеш

„Бъди силен и докажи чистотата ти с присъствието и действията си, а не с твоето отсъствие!“, написаха от софийската структура на партията

ГЕРБ: Деляне, призоваваме те да останеш

„Единственото нещо, от което се нуждае злото, за да триумфира, е добрите хора да не правят нищо. (Едмънд Бърк)“. С този цитат започва декларацията на ПП ГЕРБ-София, съдържаща призив към депутата и бивш енергиен министър Делян Добрев да не подава оставка от политическите постове, които заема.

„Деляне, призоваваме те да останеш! Бъди силен и докажи чистотата ти с присъствието и действията си, а не с твоето отсъствие! Бъди твърд в борбата срещу злото от ляво, което вече близо век мъчи България! Ние заставаме редом с теб и ще те подкрепяме в твоята битка. Защото истината е една и тя ще излезе наяве“, пише още в документа. Той е подписан от заместник председателя на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, от областния координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов, народните представители на партията в София, общинските съветници от ГЕРБ в Столична община, от районните кметове на ГЕРБ в София и от членове и симпатизанти на партията в София.

Местни структури на управляващата партия ГЕРБ също публикуваха обща декларация, в която призоваваха Добрев да се откаже от решението си, което обяви тази сутрин.

„Делян Добрев е доказан професионалист. В качеството си на министър той направи много за развитието на икономиката, туризма и укрепване енергийната сигурност на България. Добрев е сред основоположниците на националната програма за енергийна ефективност, която се реализира с голям успех в цялата страна. Благодарение на него се реализират редица проекти в Русе и Русенска област“, гласи част от декларацията.

Народните представители от ГЕРБ, областното ръководство на политическа партия ГЕРБ, общинските ръководства на ГЕРБ в общините Русе, Бяла, Ценово, Борово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ветово, кметовете на общини в Русенска област, издигнати от ГЕРБ призовават Добрев „да преосмисли решението си, като остане в Народното събрание и ГЕРБ, защото трябва да продължи активната си полезна работа в интерес на хилядите жители на Хасковска област.“

Коментари: 0