Германия обмисля спиране на почти всички входящи полети

Меркел настоява за намаляване на скоростта, с която новите щамове пристигат в страната

Германия обмисля спиране на почти всички входящи полети

Снимка: БТА

Германското правителство обсъжда намаляване до почти нула броя на международните полети на територията на страната в опит да предотврати разпространението на новите щамове на COVID-19, заяви вътрешният министър Хорст Зеехофер пред немския вестник Bild.

Други мерки, които се разглеждат, включват затваряне на граници към региони, където мутантните щамове са по-разпространени, добави той.

Вестникът допълва, че канцлерът Ангела Меркел е помолила Зеехофер през уикенда да проучи начини за намаляване на скоростта, с която новите щамове пристигат в страната.

Рискът от тези вирусни мутации изисква от нас да вземем дори драстични мерки“, каза Зеехофер пред Bild. „Те включват по-строг граничен контрол, особено на границите с високорискови региони, но също така намаляване на въздушния трафик към Германия до почти нула, както прави Израел в момента“.

Припомняме, че в началото на седмицата Израел затвори за пътници международното летище „Бен Гурион“ в Тел Авив, което е основното и най-голямо в страната. Допускат се изключения за влизане и излизане на пътници само след одобрение от специална комисия.

Коментари: 0