Германия е притеснена от арестите на журналисти в Турция

Въпреки това външният министър Валтер Щайнмайер иска Турция в ЕС

Германия е притеснена от арестите на журналисти в Турция

Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер изрази загриженост за масовите арести на журналисти в Турция след опита за преврат през юли. "Германия подкрепя своя партньор в НАТО в борбата срещу терористичните заплаха", заяви Щайнмайер по време на посещението си в южната ни съседка, цитиран от Reuters.

Той обаче е на мнение, че Германия трябва да подобри отношенията си с Турция, а също така е против прекратяването на преговорите за присъединяване към Европейския съюз. Според него държавата е ключов партньор на блока при спирането на притока на имигранти от Близкия изток.

Междувременно стана ясно, че турският министър-председател Бинали Йълдъръм ще се срещне с руския президент Владимир Путин по време на посещението си в Русия на 5 и 6 декември, съобщиха източници, близки до премиера.

Русия и Турция подкрепят противопоставящи се страни в сирийския конфликт. През последните месеци те нормализираха отношенията си, които пострадаха сериозно преди година, след като Турция свали руски военен самолет край границата със Сирия.

Коментари: 0