Германска провинция отменя карантината за пристигащи от България

В сила остава задължението за онлайн регистрация преди пътуване

Германска провинция отменя карантината за пристигащи от България

Снимка: БТА

13245 ~ 1 мин. четене

Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия вече няма да изисква 10-дневна карантина от пристигащите от България. В сила остава задължението за онлайн регистрация преди пътуването, като местните здравни служби могат да поискат от пристигналите лица да представят негативен тест за коронавирус, направен не по-късно от 48 часа преди пътуването, съобщават от Министерството на външните работи.

Всички, пътуващи от рискови региони за Германия, са длъжни да попълнят онлайн формуляр и да носят със себе си копие на потвърждението за направената регистрация. Изключение от изискването за регистрация се прилага само в случаите на трансгранични пътувания с престой в провинцията под 24 часа.

По информация на Генералното ни консулство във Франкфурт промяната на режима на влизане на територията на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия е вследствие на решение на Върховния административен съд в  Мюнстер, съгласно което пристигащите от рискови региони вече не подлежат на задължителна 10-дневна карантина.

Припомняме, че от 1 ноември Германия обяви цялата територия на  България за рисков регион.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към Генерално консулство на Република България във Франкфурт : +49 69 509 278 130.

Подкрепи Economic.bg